outdoor
Ziarno spożywcze
Nasiona konopi siewnych historycznie stanowiły bardzo ważny element diety Europejczyków. Nasiona konopi są doskonałym i bogatym źródłem wielu witamin, substancji odżywczych i minerałów. Bardzo pozytywnie wpływają zarówno na układ trawienny jaki i kondycję skóry i włosów. W zależności od potrzeby możemy spożywać ziarno łuskane, co stanowi bogate źródło białka i kwasów tłuszczowych, lub nasiona mogą być podawane niełuskane i tym samym suplementowany może być błonnik.
Niewiele osób wie, że nasiona konopi stanowią nie tylko wyjątkowe źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych, ale ze względu na swój profil zawarte tam białka mają inne unikatowe właściwości. Organizm jest w stanie na bazie białka zawartego w nasionach, aminokwasów, syntezować wszystkie niezbędne Witaminy w tym Witaminę D i K. Osoby, których dieta bogata jest w białko i olej konopny, nie wymagają podawania dodatkowych suplementów diety. Wobec czego można pokusić się o stwierdzenie, że zastosowanie ziarna w przemyśle spożywczym na szeroką skalę jest niezbędne dla zdrowia Nas wszystkich.
Produkty spożywcze do których dodano kwasy tłuszczowe pochodzące z nasion konopi stosowane są w celu obniżenia cholesterolu, ponieważ roślina ta posiada optymalny dla wchłaniania przez organizm człowiek profil kwasów tłuszczowych. Magnez czy Witamina E to kolejne niezwykle istotne substancje, których nasiona konopi zawierają również znaczne ilości.
Proces produkcji spożywczego ziarna konopi, nie odbiega wiele od procesu produkcji nasion konopi siewnych – musi spełniać najwyższe standardy jakościowe. Nasze plantacje są starannie dobierane, monitorowane i zarządzane przez cały cykl wzrostu rośliny. Spółka stara się minimalizować stosowanie środków ochrony roślin a tym samym dbać o ekologię i bezpieczeństwo klientów. Jest to niezwykle ważne, ponieważ naszym produktem są tłuszcze, a to właśnie w kwasach tłuszczowych akumulowane są metale ciężki, dlatego kluczowe jest prowadzenie upraw w reżimie ekologicznym.
Nasiona konopi siewnej powinny na dobre zagościć w diecie Polaków jako bogate źródło tłuszczów nienasyconych Omega-3 i 6. Produkt zawiera również szereg witamin i minerałów co dopełnia spektrum działań prozdrowotnych. Konopie a właściwie Cannabis Sativa po prawie 60 latach nieobecności wracają do jadłospisu Polaków.
Wyślij zapytanie o zbiory w sezonie 2021. Mail: info@agrihemp-holding.com